Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Farabi Anadolu Lisesi

Telefon : 03223223132
Belgegeçer : 03223223134
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://afal.meb.k12.tr
Adres : Atakent Mah. 2312 Sokak No2 Yüreğir/ Adana
VİZYON : Lisede sağladığımız eğitimle, güçlü bir kimliğe sahip, başarıyı hedefleyen, yenilikçi, yaratıcı, lider olabilen, toplum tarafından takdir edilen, kimliğine ve değerlerine sahip çıkan Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ahlaklı gençler yetiştirmektir.
MİSYON : • Öğrencilerimizin mutluluğunu ve ruhsal gelişimlerini ön planda tutmak, • Öğrencilerimizin aile, millet ve vatanlarına bağlı, çok çalışmaya hazır, ahlaklı, özgüven ve sorumluluk sahibi insanlar olarak yetişebilmeleri için sevgi dolu bir ortam sağlamak, • Eğitime, öğretime göre öncelik vermek, • Disiplinli ve başarılı çalışmalar gerçekleştirerek bilginin sınırsızlığını hissettirmek, • Öğrenciler, okul idaresi, öğretmen ve veliler arasında sıcak ve yapıcı bir diyalog geliştirmek, • Ders dışı etkinliklere katılımı sağlayarak ve yaygınlaştırarak, birlikte aynı hedefe doğru çalışıp üreten sosyal bireyler yetiştirmek, • Öğrencilerimize yardımseverlik ve sosyal sorumluluk ilkelerini aşılamak için okul içi ve dışında etkinliklere katılmak, • Milli bayram ve anma günlerinde anlamlı etkinlikler gerçekleştirerek öğrencilerin kültür varlıklarına sahip çıkmalarını sağlamak, önde gelen hedeflerimizdendir.
BAŞARILAR : Okulumuz Avrupa Birliği Dil Ödülü Yarışmasında Teşvik Ödülü Almıştır.Sportif Alanda Ülkemiz Genelinde Derecelerimiz Mevcuttur.

Öğretmen :57
Öğrenci :819
Derslik :24
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3496
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler : 08:30 giriş 15:40 çıkış
Bağlantı : Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil : İngilizce ve Almanca
Isınma : Kalörifer(Doğalgaz) ve Klima
Servis : Okulumuzdan ilimizin (Seyhan / Yüreğir / Çukurova /Sarıçam ilçeleri) bir çok noktasına servis hizmeti verilmektedir.
Ulaşım : Adana İl Merkezinden Kiremithane Dervişler-Yenidoğan Dolmuşları Okulumuzun Önünden Geçmektedir.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl Merkezi 2 Km,İlçe Merkezine 1 Km
Kontenjan Bilgileri : Okulun (29 derslik) resmi kapasitesi 1014´tür. Her sınıf düzeyinde kontenjan farklılık göstermektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Okulumuz adrese dayalı kayıt sistemi ile öğrenci almaktadır. Talep fazlalığında diploma puanı önceliği uygulanmaktadır. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı 9. sınıflar ilk kayıt sonucuna göre okul taban diploma puanı 92´dir.
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA: 2018 yılı 23 öğrencimiz bir yüksek öğrenim kurumuna yerleşmiştir. Bunlardan 14 öğrencimiz 2 yıllık (yüksekokul); 5 öğrenci ise 4 yıllık bir fakülteye yerleşmiştir. 4 öğrencimiz ise açık öğretim fakültesine yerleşmiştir. 2019/2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA: 2019 yılında 29 öğrencimiz bir yüksek öğretim programına yerleşmiştir. Bunlardan 14 öğrenci iki yıllık (yüksekokul); 14 öğrenci ise 4 yıllık bir fakülteye yerleşmiştir. 1 öğrencimiz ise açık öğretim fakültesine yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 2018 yılında yerleşme başarı yüzdesi: %20,17 2019 yılında yerleşme başarı yüzdesi: %22,13
Sportif Etkinlikler : Her eğitim öğretim döneminde futbol, voleybol müsabakası düzenlenmektedir.
Bilimsel Etkinlikler : Okulumuz her eğitim öğretim yılında Tübitak Bilim Etkinliklerine katılmaktadır
Proje Çalışmaları : Okulumuzda her yıl Tübitak projeleri üretilmektedir.
Yazdır :